Resta


Resta er en privateid tsjekkisk produsent av mobile knuse- og sikteverk.

Opprinnelsen for Resta går helt tilbake til 1991, hvor de i starten produserte mobile knuse- og sikteverk til eget bruk. På dette tidspunktet var Resta en stor anleggsentreprenør i Tsjekkia. Etter hvert som tiden gikk overtok produksjon av denne typen utstyr mer og mer tid og ressurser fra ledelsen i det gamle selskapet - Maskinene er designet og bygd på egne erfaringer, og dette ble raskt meget populært blant andre brukere.

I dag er Resta den største tsjekkiske produsenten av mobile knuse- og sikteanlegg. I tillegg er det fortsatt også den største operatøren av slikt utstyr i Tsjekkia, men dette er skilt ut i eget foretak.

Produkspekteret spenner langt, i fra mindre grovknusere, til sikteverk i en rekke størrelser og varianter, konknusere, slagknusere osv. 

Resta produserer maskiner kun på bestilling. Det betyr at det gjerne kan være relativt lange leveringstider, men til gjengjeld kan man som bruker være med å bestemme utføring helt ned til detaljnivå. Skreddersøm er standard, og som Resta selv sier - stort sett ingen maskiner er like når de forlater fabrikk.

Restas knuseverk er utstyrt med ekstremt sterke knusere, i stand til å håndtere de hardeste mineraler og steintyper. De egner seg derfor svært godt i norske forhold hvor vi har særdeles krevende driftsforhold med hard og slitende stein.

Alle maskiner fra Resta leveres med moderne diesel-elektrisk drift, hvor man kan drifte maskinene på strøm fra eksternt nett.

Ta gjerne turen innom Restas egne hjemmesider: Resta (resta-crushers.eu)