OKADA pigghammere og rivningsredskap

OKADA pigghammere og rivningsredskap

OKADA AIYON tilbyr pigghammere og demoleringsutstyr med ytelser og kvalitet i verdensklasse. Med produkter designet for norske forhold, leverer OKADA robuste og vedlikeholdsvennlige maskiner for både små og store bedrifter. Kontakt oss for mer informasjon.

OKADA AIYON - Pigghammere og demoleringsutstyr med ytelser og kvalitet i verdensklasse

OKADA er en japansk produsent av pigghammere og rivnings-/demoleringsutstyr. Selskapet har en lang og tradisjonsrik historie, med røtter helt tilbake til 1930-tallet. OKADA er delvis børsnotert, men stadig eid (50%) av Okada-familien. Rundt 500 ansatte verden over står for en årlig omsetning på over 1,5 milliarder NOK.

De er en av verdens største og fremste produsenter innen sitt fagområde, med fabrikker i Japan og egne selskap/avdelinger i statene (OKADA America) og Europa (OKADA Europe). Sistnevnte har tilhold i Rotterdam - Nederland, hvor de blant annet har europeisk sentrallager for utstyr og reservedeler, samt salgs- og servicesenter hvor det også utføres opplæring av servicepersonell/forhandlere.

OKADA er anerkjente over hele verden for overlegen japansk kvalitet, og ekstreme ytelser i bruk. Det er ikke uten grunn de går under tittelen "Master of Demolition". De er i tillegg en foregangsbedrift hva nytenking angår, og bruker årlig enorme summer på å utvikle nye produkter og funksjoner som de ofte er alene om å tilby.

OKADA har raskt fått ett solid fotfeste i det norske marked. Vi har levert en rekke pigghammere, men også en hel del forskjellige typer betongknusere og sakser av forskjellige typer. Betongknuserne fra OKADA er kjente verden over for sine ekstreme ytelser og fantastisk åpne- lukke sekvens som er den raskeste i dagens marked.

Alle OKADAs produkter leveres med norsk-produserte hurtigfester/grinder - hammere som betongknusere. Disse kommer selvsagt med egne samsvarserklæringer som seg hør og børe. Vi støtter norsk mekanisk industri etter beste evne!

Pigghammere

Til tross for at pigghammerne fra OKADA bare står for ca 13% av deres totale omsetning, er dette det mest populære produktet i Europa så langt. Hammerne er tilgjengelig for bæremaskiner mellom ca 1-60 tonn, i en rekke forskjellige modeller.

Noen av fordelene med å benytte pigghammere fra OKADA, er ekstremt grov oppbygning, hvor blant annet store deler av hammerhus er beskyttet av tykt Hardox slitestål. Utover dette kommer de med en effekt og slagkraft som er helt i verdenstoppen. Disse faktorer samlet sett gjør hammere fra OKADA til det perfekte valget i norske forhold. De er i tillegg vesentlig enklere å vedlikeholde enn andre Premium alternativ, med mindre bevegelige deler og nevnte kraftige oppbygning og beskyttelse. Når så prisene i tillegg er av det konkurransedyktige slaget, passer en OKADA-hammer like godt for enkeltmannsforetak som er opptatt av kvalitet og driftssikkerhet som til store konsern som også vektlegger samme faktorer.

Pigghammerne tilbyr en rekke smarte funksjoner og løsninger som ingen andre er i stand til å tilby. Be oss gjerne om ytterligere informasjon om disse.

Betongtyggere/knusere

Det som kan sies å være OKADAs "flaggskip" er betongtyggerne. Disse tilbys i hovedsak i tre grupper - Faste uten rotasjon, med 360 graders rotasjon, faste med magnet, hvor OKADA var den første til å utvikle sistnevnte med egne patenter på disse. Mange har forsøkt å kopiere dette med svært varierende resultat, og ikke minst effekt. Alle disse tre "hovedgruppene" kan benyttes til primært bruk så vel som sekundært. De er således i stand til å bistå under for eksempel rivning av bygg/betongkonstruksjoner med lett stålarmering (egen kniv for kutting av lett armering innvendig i kjeft) så vel som til volumreduksjon/nedknusing. Vi har en rekke svært fornøyde norske brukere av disse tyggerne, og her snakker vi japansk driftssikkerhet og ytelser i særklasse.

De faste tyggerne lagerføres i Europa i fire forskjellige modeller passende bæremaskiner mellom 10-50 tonn. Fast utgave benyttes oftere til sekundærknusing/volumreduksjon på bakken - ofte i kombinasjon med rotator på maskin. Som med pigghammerne er det kvalitet/finish og ytelser som er de største fordelene for OSC-serien. Betongknusere er kanskje ikke det vanligste redskap blant norske entreprenører, men når man først er i markedet for denne typen redskap, er man som regel avhengig av at redskapen fungerer når man har behov for å bruke det, og at det tåler juling og bruk av forskjellige operatører med varierende erfaring. Det gjør OKADA til det opplagte valget i norske forhold. Med ytelser i verdensklasse er disse også foretrukket av profesjonelle demolerings- og rivningsaktører verden over.

Roterende betongtyggere fra OKADA er like "skuddsikre" som de faste, men tilbys kun (i Europa) i to modeller, for bæremaskiner mellom ca 22-50 tonn. Roterende knusere benyttes ofte i de tilfeller man ikke har rotator, eller vil benytte redskapen til primære rivningsoppgaver som bygg, murer, brokonstruksjoner osv. Prismessig havner den roterende utgaven godt over fast type.

OKADAs stolthet er den faste betongtyggeren med integrert magnet. For å nevne noen av fordelene med denne så slipper man unna redskapsbytte til løftemagnet, med alt det medfører av ekstra tilpasning på graver. OSC-HMAV utgaven, som den så fint heter, behøver kun 24V tilkobling i tillegg til hydraulikk (ingen behov for montering av generator eller lignende som magneter stort sett behøver). Effekten i magneten er høy. Dvs at denne fungerer helt på høyde med vanlige løftemagneter. I tillegg slipper man altså unna ekstra kostnad med ekstra redskap og spesialtilpasset graver. Tidsbesparende, kostnadsbesparende og effektiv i bruk. Lagerføres i Europa i en modell passende bæremaskiner mellom 18-30 tonn.

Fast:

Roterende:

Utover dette tilbyr OKADA en rekke forskjellige rivningssakser. Blant disse den populære TS-S serien som er en grovbygd roterende stålsaks med lav egenvekt. Dette gjør det mulig å klippe grove stålkonstruksjoner i høyden. En enkelt sylinder gjør kraftoverføring optimal og selve kroppen er produsert av en støpejernslegering utviklet og perfeksjonert gjennom flere tiårs erfaring. Disse lagerføres i Europa i to modeller, passende bæremaskiner mellom 10-35 tonn. TS-S-serien kan benyttes i til stort sett alle klippejobber og gjør en formidabel jobb i høyden hvor tradisjonelle stålsakser blir for tunge, eller vanskelige å håndtere. Lengden på bladene er 500 eller 600mm, og de klipper med en kraft på henholdsvis 1080 og 1910kN. Åpningen på saksa er 400 og 515mm. I tillegg til alt dette leveres TS-S med betongtann i tupp for ekstra fleksibilitet. Disse passer til alt fra klipping av offshore-konstruksjoner til skip og stålbygg.

TS-WB er en annen populær saks. Det er en modell som stort sett benyttes til primære rivejobber, og som kan håndtere betong og stålkonstruksjoner. Lagerføres i Europa i en rekke modeller, passende bæremaskiner mellom 12-100 tonn. Kraftig overdimensjonert med samme spesiallegering i armer som TS-S. Ren sømløs og sveisefri støpejernskonstruksjon som er bygget for å vare og som ikke kan sidestilles med tilsvarende redskap tilgjengelig i dagens marked. To godt overdimensjonerte og vel beskyttede sylindre bidrar til problemfri og effektiv bruk. Kraftoverskudd i massevis for de tøffeste jobbene.

Kontakt oss gjerne for ytterligere informasjon og/eller pristilbud på Premium kvalitetsutstyr fra OKADA.

Share this: