Robust kverner

Robust kverner

Markir AS er stolt forhandler av Robust kompakte kverner for returtre og avfall. Effektive, innovative løsninger for volumreduksjon og produksjon av høyverdig fyringsflis

Robust - kompakte kverner for returtre og avfall

Markir AS er stolt norsk forhandler av kompakte avfallskverner fra slovenske Robust.

Robust er en av Europas raskest voksende produsenter av denne typen utstyr, og har de siste tiår mottatt en hel del priser og utmerkelser, samt tatt en rekke patenter på sine system og løsninger.

Med egen produksjon sentralt i Europa har Robust hentet mye erfaring og kompetanse fra omkringliggende land, kanskje spesielt Østerrike og Tyskland.

Med hovedfokus på effektivitet, innovasjon og nytenking, og særdeles solide produkter har produsenten økt sine markedsandeler over hele Europa de siste par tiår.

Tradisjonelt sett blir mye av avfallet fra større fabrikker, tungindustri osv enten presset i komprimatorer for transport til forbrenningsanlegg - gjerne med milevis av transportdistanser, som definitivt ikke er godt for miljøet. Ved å benytte kompakte kvernløsninger i en fornuftig prisklasse, kan man nå prosessere for eksempel paller til fyringsflis, eller kverne ned annet avfall til gjenbruksprodukter/salgbar vare.

Robust tilbyr kompakte løsninger for volumreduksjon samt produksjon av høyverdig fyringsflis/returflis/biovirke. Produktspekteret består både av saktegående to-akslede grovkverner samt en rekke hurtiggående en-akslede finkverner. Utover dette er de den eneste produsenten i markedet som kan tilby en "hybrid-løsning" bestående av saktegående grovkvern og hurtiggående finkvern i kombinasjon - Denne serien har det treffende navnet "Monster".

Vårt hovedfokus i det norske marked er SD-serien - en-rotors hurtiggående universalkverner. SD-serien har en rekke unike egenskaper som passer svært mange av våre kunder og sluttbrukere. Disse kan benyttes til en rekke formål. De prosesserer alt fra returtre, paller, plast, skumgummi, papp, kabler osv. Med en evne til å kverne fra grovt til høyverdige sluttprodukter helt ned i 8mm, er dette en meget gunstig løsning som passer alt fra avfallsstasjoner til sagbruk, industri, industriavfall, bioflis og flisprodusenter generelt, plastindustri, fiskeri osv.

Vi kan tilby SD-serien som frittstående maskiner eller i komplette systemer med innmating, transportbånd, magnetutskillere samt for integrering i eksisterende produksjonslinjer osv.

SD-serien kan tilpasses de fleste omgivelser, og er en prisgunstig løsning takket være kompakte dimensjoner. Kapasitetsmessig er den i stand til å kverne opp til 90 paller i timen av ferdigvarer ned mot 8mm flis. De er svært enkle i drift samt å vedlikeholde og består utelukkende av kvalitetskomponenter.

Ta gjerne en nærmere kikk på produsentens egne hjemmesider: www.robust.si/en

Share this: